Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Kozmetik ürünlerden pedlere talk gerçeği! Kanserin iki türlüsüne sebep oluyor
- Hayati Karagöz
- 2 Aralık 2024
- 3 min
- 0
Son zamanlarda sosyal medyada bazı makyaj ürünlerinde bulunan talk maddesi konuşuluyor. Peki, talk hangi ürünlerin…
TMS yöntemi bu 7 sağlık sorununa iyi geliyor
- Hayati Karagöz
- 21 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Toplumda son yüzyılda Alzheimer, Parkinson, migren, depresyon, anksiyete bozuklukları, inme ve sigara ile madde bağımlılığı…
Profesör açıkladı: Kötü ağız kokusunun bilinmeyen bir sebebi ortaya çıktı
- Hayati Karagöz
- 18 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Uzman Diş Hekimi ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, 'depresyon,…